Köpenhamn!

Nu sitter jag på vandrarhemmet i Köpenhamn efter en lång dag med mycket intressanta studiebesök.

Vi började att besöka DUF det är Danmark motsvarighet till LSU. När vi var klara där så tänkte vi att vi skulle se efter om det var möjligt att hälsa på deras grannar WHO, World Health Organisation. Helt otroligt nog så tog vi oss in! Och det sluta med att vi fick sitta och prata med Lars Møller, Programme Officer for Alcohol & Illicit Drugs - den ende som jobbar med Alkohol- och drogfrågor på WHOs Regional Office for Europe. Helt sjukt!

Dagens fortsatte sedan med att vi besökte IOGT Danmark, det blev mycket diskussion om samarbete och hur olika vi och dom jobbar. Men vi har mycket att lära av varandra!

Middagen åts på en resturang som heter Nakorn Thai, gå inte dit! En i vår grupp fick nötallergi, han fick nötter i maten även om vi sa att han var allergisk. Det slutar med att jag blev väldigt arg och hävdade att de inte hade någon rätt att ta betalt för mat som gjort vår vän sjuk. Han mår helt okej trots omständigheterna just nu, det är det viktiga!Fördel med södra Sverige

Nu sitter jag på bussen påväg till Köpenhamn! Vi har nyss lämnat helsingborg och jag har aldrig varit såhär långt söderut i Sverige. Det roliga är också att jag hade bättre koll på helsingborg än Joakim och han är från Skåne!
Men nu till det jag tänkte skriva om, det är en fördel med bussarna här i södra Sverige. Det är att många av bussarna har internet ombord, vilket gör att jag nu kan sitta och blogg och även twittra. Det pågår ett stort twitterkrig mellan vår grupp som är påväg till Köpenhamn och andra gruppen som är påväg till Oslo. Joakim skrev 22 inlägg på 15 minuter, helt sjuk! Nu ska jag ge mig in i fighten igen!

Vårväder!

Jag har precis varit ute och gått en promenad, skönt att börja dagen med det! Det bästa är ju att jag kunde gå i leggings, linne och en hoddie. Jag känner att våren är här 3 månader förtidigt, men det är något jag får vänja mig vid nu när jag bor här nere i Göteborg! Jag, Robert och Hilma lekte lite med min cam på datorn nu på "morgonen" också.
Om ett tag drar jag och halva klassen till Köpenhamn, första gången jag ska besöka Danmark faktiskt! Ska bli riktigt skoj! Jag kommer tillbaka på Tisdagkväll! Får se om det finns möjlighet att blogga därifrån, men nu ska jag packa!

Nya datorn

Jag har inte haft möjlighet att blogga eftersom min dator gick sönder. Jag blev lite ledsen men nu har jag köpt en ny och är hur nöjd som helst!
Just nu sitter jag och ser big brother med lite folk och bevakar facebook. Vi har lagt upp en gilla sida för vårt projektarbete En Krona Lappen. Efter bara några timmar har vi 75 stycken som gillar, det är inte helt fel! Snart kommer hemsidan också komma upp och vi jobbar för fullt för att göra ett så grymt projekt som bara den! Kommer nog skriva ganska mycket om det här på bloggen också!

Tidsfördriv i nio timmar

Ja, mitt tåg lyckades vara försenat och inte bara någon timme heller utan NIO timmar! En del av tiden valde jag att sitta och bara fota random saker. Resultatet ser ni nedan. Men jag tog mig hem tillslut och nu har jag fått sova en del, så nu blir det äta den goda frukosten och sen blir det skola!

Snart bär det av hem

Om en timme ska jag börja bege mig mot busstationen för att ta bussen till Luleå, först åka norrut för att hoppa på tåget söderut, det låter så logiskt. Skulle vara mycket bättre om de valde att bygga järnväg hela vägen längst kusten, men det lär ju inte hända på ett bra tag.
Jag är ganska säker på att tåget kommer bli försenat med tanke på vädret som är lovat längst kusten, snöstorm med typ 3 dm snö och SMHI säger att folk borde stanna hemma. Positivt är att jag får pengar tillbaka om vi blir sena till Göteborg. Helt ärligt så spelar det inte så stor roll om jag sitter 22 timmar istället för 20 timmar på tåget.

Tjejmiddag

Jag har precis städat undan allt efter tjejmiddagen. Jag slog på stort och bjöd på trerätters middag, det blev väldigt god mat enligt mig och det verkade som att mina gäster uppskattade det.
Idag har jag lyckats få stor tillökning i garderoben också, ett par shorts och ett par jeansleggings som jag köpte på rean i stan, 98 kr totalt! Sen fick jag en massa kläder av Olivia också, ååh så fina! Nu behöver jag verkligen inte shoppa mer kläder på länge, frågan är ju hur länge kan jag hålla mig? Kanske tills Olivia kommer och hälsar på mig i början av Mars, längtar!!!

Något självklart blir mindre självklart

Under den här veckan hemma i Piteå har saker som varit helt självklara för mig blivit lite mindre självklart och jag har börjat tänka om. Detta är inte något negativt, jag är glad. Grejen är att jag har mer och mer börjat fundera på att plugga till hösten istället för att jobba. Att tanken ens slår mig är jättehärligt tycker jag, för detta innebär att jag börjar få energi! Jag har två utbildningar som jag kommer helt klart att söka nu, det är Polis och en utbilning som heter Politices kandidat. Polis utbildningen börjar isåfall i Januari 2013 och är i Växjö och Politices kandidat är i Linköping och börjar i höst! Sen har jag även funderat på att läsa 15p juridik i ett halv år. Men jag är glad att jag börjar ha lust till att fortsätta plugga. Vi får se vad som händer!

Var försvann dagen?!Jag sov till 11 idag och jag känner att jag inte har gjort speciellt mycket idag och klockan är redan 17.06. Det enda jag har gjort är att ätit, sett på tv och sökt en del jobb. Man måste få ha sånna här slöar dagar också. Igår var jag på alla hjärtansdag mys hos Ida. Det är kul att få umgås med gamla vänner, de personer som jag nästan aldrig träffar. Det blev väldigt mycket tjejsnack och det var otroligt kul, tack för en trevlig kväll!

Framtid och njuta av nuet

Idag besökte jag utbildningsmässan här i Piteå, jag fick ut mer av det än jag trodde jag skulle få. Så lite broschyrer kom med hem, ska kolla igenom det mer imorgon. Vid lunch kom solen fram så jag satte musik i öronen och gick ut, blev totalt 8,5 km, men min stegräknare sa 18 steg.. Ska köpa en ny imorgon!


Demokrati

Ikväll har jag besökt Junis och UNF i Öjebyn. Senast jag träffa vissa av dem var i Maj förra året innan jag flyttade till Göteborg. Det var kul att träffa barnen igen, några av dem kände igen mig. Det som stod på planeringen idag var årsmöte för både Junis och UNF. Jag tycker att det är väldigt kul att se barnen får vara del av en demokratiskprocess. Troligtvis är det deras första årsmöte för många av dem. Det var väldigt roligt att se deras engagemang, de var aktiva och fråga när de svåra orden kom upp. Protokolljusterare och revisorer kanske inte är det lättaste att veta vad det är. Sen när vi var klara bjöds det på semla!

Vart femte barn

Idag drar kampanje veckan Vart femte barn igång. Vart femte barn är en kampanj för att uppmärksamma alla de barn och unga som påverkas negativt av att vuxna i deras närhet missbrukar alkohol, narkotika eller läkemedel. Idag i Sverige lever nästan 400 000 barn hos föräldrar med riskabell alkohol- och narkotikakonsumtion. Det är vart femte barn. Det motsvarar fyra barn i varje klass.
Det är barn som känner sig ensamma, oroar sig och en del far riktigt illa. Detta är ett stort problem i samhället, men ett problem som bör uppmärksammas mer. Ju fler som vet om deras situation, desto större chans att någon ser de här barnen i tid.
Gör som jag och stöd/sprid kampanjen vart femte barn!

Ansöka, en bit på vägen

Skönt att slippa vakna till ljudet av väckarklockan, jag sov inte länge idag men jag fick vakna av mig själv, vilket var otroligt skönt. Jag tror jag nu har tillbringat nästan fyra timmar vid datorn till att skicka in ansökningar till en massa olika jobb. Den väntan som kommer bli nu är den väntan som är jobbigast. Det skulle vara skönt om jag inom en vecka kunde få veta om jag fick jobbet eller inte. Men så lätt är det inte. Jag har fortfarande kvar en del ställen som jag ska söka jobb hos, men jag tänker att det ska jag fortsätta med imorgon.

Solsken och snö

Igår kom jag hem till Pite, efter nästa 24 timmars resa, med ett litet uppehåll i Lule för att träffa Heidi ett tag. Väl hemma blev det tre rätters middag. Eftersom det var Lördag så blev det en myskväll i soffan med melodifestivalen. Jag lyckades gissa rätt på vilka låtar som skulle gå till final och vilka som skulle gå till andra chansen.
Idag har jag tillbringat en del av dagen i backen med Fanny, Olivia och Elin. Det är grymt skönt att få komma hem och åka lite snowboard. Nu ska jag snart sätta mig vid soffan och se om den nya serien kontoret kan vara värd att följa.

Tårta!!

Idag fick hela vår klass tårta, det var för att vi hade varit så duktiga under Vit Jul kampanjen.
Skönt med fredag och denna fredag innebär också lov, så om någon timme sitter jag på tåget hem till Piteå för att tillbringa en hel vecka där, ska bli riktigt skoj! Jag ska åka hemifrån om mindre än två timmar och jag har inte ens börjat packa än, det är inte jättebra. Men skolen strålar och jag njuter av livet! 


Alla dessa dagar!

Jag har nyss sett debatt tillsammans med några från klassen och de sista minutrarna i debatt bestod om diskussionen om att HBTQ-personer känner sig kränkta m.m, de är hemskt att personer ska känna sig kränkta för sin sexuella läggning. Det fick mig även att tänka mer på alla dessa dagar och veckor som finns inplanerade i kalender så som internationella kvinnodagen, alla hjärtansdag och pride veckan. Varför ska dessa dagar finnas, misstro mig inte om att jag är emot jämdställdhet, kärlek och HBTQ, absolut inte! Det är bara skamligt att vi behöver dagar/veckor för att uppmärksamma det som borde vara självklart i samhället.

Bloggtips!

En av mina klasskompisar har precis startat en blogg till hans projekt. Projektet heter "40 dagar inga utsläpp" och det hörs ganska tydligt på namnet vad bloggen handlar om. Han kommer under den kristna fastehögtiden med start 22 februari att försöka få sina utsläpp = 0. Anledningen till tidpunkten är för att fastan handlar om att ge upp delar av sitt liv. Joakim kommer cykla överallt, göra sitt eget tvättmedel, endast äta säsongs närproducerad mat som han vet har lite utsläpp och mycket mer för att minska sina utsläpp. Det här är en otroligt häftig idé och jag tycker ni borde kika på han blogg!

Sockerbomb!

Som att inte mitt magont skulle vara nog, nu har jag åkt på en riktig heshet/hosta. Det som stör mig mest är att jag inte kan träna och på något sätt tror jag att godis och nyponsoppa kommer hjälpa mig genom det här, har även druckit mycket te med honung. Har ni några bra huskurer för att bli av med ont i halsen?

World of Warcraft

Nu tror ni säker att jag har blivit spelnörd, men riktigt så kul ska vi inte ha det. Det var bara Daniel som tyckte att jag kunde skriva det som rubrik och min fantasi är inte på topp idag, därför fick det bli hans förslag. Men det passar lite faktiskt, för idag så krascha min dator. Den lever för tillfället igen, men vet inte hur länge. Jag tycker det är intressant över att jag kan bli så rädd över att en sak går sönder, kan vara för att jag inte har någon som helst backup på mina grejer på datorn, men det är nu fixat. Kanske blir jag inte lika rädd nästa gång den kraschar.
Detta är samma panik som många får när deras mobil går sönder, för många går ens värld under då mobilen går sönder. Hur kommer det sig att vi har gjort oss så sårbara, det är ju helt sjukt egentligen.

Söndag

I fredags tillbringade jag 8 timmar på akuten utan något resultat. Igår fick jag åka in igen, eftersom jag fick väldigt ont i magen, mådde väldigt illa och skakade. Efter en magnetröntgen visade sig att jag hade en cysta på äggstocken typ och har ägglossning, det var anledningen till alla smärta! Som att det inte räcker med att ha mensvärk! Ibland är det inte kul att vara kvinna. Men nu äter jag smärtstillande iallafall, så jag mår helt okej för tillfället.

Hemma igen

Efter ca 8 timmar på akuten fick jag tillslut åka hem, de hitta inget fel. Jag har dock fortfarande ont. Ska bara ligga och sova imorgon så att jag förhoppningsvis blir bra snart igen och verkligen så att det inte blir värre.


Sjukhuset

Just nu befinner jag mig på akuten, de misstänker att det är blindtarmen.. Men de vet inte ännu, har iallafall tagit prover nu. Så får väl vänta någon timme till innan jag får veta. Önska att jag tagit med laddaren till mobilen, 15% kvar av batteriet. Sjukhus är inte speciellt roliga, men bra att de finns! :)


Improvisation

Jag och Jennie bestämde oss för att baka lite. Vi ska vara nyttiga och då tänkte vi att vi inte skulle ha i speciellt mycket socker. Det blev verkligen improvisation på hög nivå, resultatet blev helt okej ändå, bara att de var inne i ugnen lite för länge. Det som är jobbigt nu är att jag har illa mående eftersom jag har fått tillbaka min mest ogillade vän magkatarren, så min helg ska gå åt till att försöka sova mycket och äta bra mat så att min mage mår lite bättre, vill inte må dåligt när jag ska åka hem till Pite om en vecka!

Bjuder på en bild på mig, Anton, Jennie och Jenny!Google analytics

För kanske ett år sen kopplade jag min blogg till google analytics, det gör att jag kan se vart alla mina läsare kommer ifrån, hur de har kommit in på min blogg och mycket mer. Tänkte nu att det kunde vara lite roligt att se vad för sökord folk har använt och kommit till min blogg. Jag fick mig verkligen ett gott skratt, det är personer som har kommit till min blogg genom att de sökt på ordet kontrapropositionsvotering! Tydligen så har jag skrivit ett inlägg om det, eller ja nu har jag ju skrivit två!
Tips koppla er blogg till google analytics! :)

Bo under en sten?

Just nu ligger Daniel på golvet i mitt rum och mimar till låten Mange bjuder, väldigt roande att se!
Förutom att se på Daniel så letar jag lägenhet för fullt! jag är lite orolig för om jag inte skulle hitta lägenhet innan skolan är slut. Men det ska nog ordna sig på ett eller annat sätt, får väl bo under en sten eller nått om jag inte hittar något annat :)

Pang!

I måndags så började hela klassen med en lek som heter mördarleken. Leken går ut på att alla fick varsin lapp med varsitt namn på, sen står det också ett ord och ett ställe på lappen. Det man ska göra är att man ska få personen att säga det ordet på det stället. Om man lyckas så säger man "pang, du är död!" och då får man den mördades lapp, så då har man alltså en ny person att döda. Jag trodde att jag skulle dö först, men än så länge lever jag och har idag lyckats död två personer! Jag lyckades döda Freddie i trapphuset genom att han sa stol och jag lyckades döda Jenny utomhus genom att hon sa papperskorg! Vi får se hur länge jag lyckas överleva denna lek, men förhoppningsvis ett tag till! :)


lucesolare

RSS 2.0