Sista dagen

Nu är det sista dagen jag får äta kött, imorgon börjar mitt projekt månadens utmaning! Så jag har precis ätit middag som bestod av kycklingspett och nudlar. Det svåra kommer vara att komma ihåg det, så jag inte bara går på rutin. Nu ska jag njuta av sista kvällen på wendelsberg!


Slutet är näraJag satte mig vid datorn lite eftersom jag inte känner peppen till att packa ihop mina grejer. Det känns som att jag har för mycket saker kvar här på Wendelsberg och jag funderar på hur jag ska få med mig allt till lägenheten då idag och fredag är de enda gångerna jag kommer kunna åka med packning. Får väl packa smart.
Men nu borde jag återgå till mitt packande för ikväll ska vi på Liseberg och se Rebecca & Fiona!

Månadens utmaningen

Nu ska jag starta en ny del på min blogg, nämlingen månadens utmaning. Det innebär att jag under en månads tid ska leva på ett sätt som blir en utmaning för mig själv och detta kommer jag skriva om på bloggen. Varje månad har jag en ny utmaning och vill du får du gärna komma med förslag till vad jag ska ha för utmaning. Jag kommer göra detta för att jag tycker om utmaningar och jag tror det kan bli en rolig grej!
Så från och med den 1 Juni kommer jag börja med detta! 

Så första utmaningen är *trumvirvel*
Att vara vegetarian en månad!

Nytt försök

Nu försöker jag vara nyttig igen, det går väl sådär. Idag har jag hittills inte ätit något socker, vilket är bra. Men det är ju första dagen så och nu på kvällen blir det lite extra jobbigt då vi inte har något att göra och Robert sitter brevid mig och äter chips. Sen står det även en kakburk 20 cm ifrån mig. Men jag vet att jag kan klara det, skulle ju vara läskigt om jag inte klarar en dag utan socker och sötsaker.
Som sagt Borlänge är ju inte jättekul att hänga i då vi inte har något att göra. Får väl se vad vi hittar på ikväll, om ni har några tips så är dom mer än välkomna! :)

Stationerad i BorlängeNu är vi framme på vår praktikplats i Borlänge. Det första vi fick göra var att vara med på ett lågstadiedisco. Ungarna var hur duktiga som helst på att dansa! Just nu sitter vi med våra datorer och surfar och jag hade tänkt göra lite tester för jobbet, har bara en del kvar nu. Sen blir det att sova eftersom imorgon ska vi på teaterkollo, ska bli roligt att få se vad vi får göra.
Bjuder på en bild med mina nya arbetskläder, som jag ändå ska byta snart igen då vi ska få andra färger och så på kläderna i slutet av maj.

New shoes on

Snart är vi framme i Borlänge, vi är då i Dalarna nu. Men jag skrev tidigare att jag skulle visa mina nya skor, det ena paret har jag på mig nu. Så här får ni se en bild på mina nya blåa skor som jag är helt förälskad i! :)


Som på räls

Uttrycket det går som på räls är ganska förstört av SJs alla förseningar, men jag verkar sitta på ett tåg som är i tid, det känns bra! Läste lite intressant fakta går i SJs tidning Kupé, det går att göra 15 000 tågresor för att komma upp i samma utsläppsmängd som en flygresa. Då är min fråga, varför tar inte alla tåg? I vissa tillfällen går det snabbare att åka tåg. Ett exempel är Stockholm - Göteborg. Tar man flyget måste man först till flygplatsen, vara där innan, flygresan till slutdestinationen, kanske vänta på bagage och sen ta sig till stan från flygplatsen. Det är något som i slutänden tar längre tid, kostar mer pengar och förstör vår planet mer.  

Anledning till att jag sitter på ett tåg just nu för att jag. Hilma och Robert ska på praktik i Borlänge!

Första dagen på jobbet

Idag har jag jobbat första dagen på ICA maxi i Angered! Det kändes bra, även om jag var lite nervös i början. Men jag friskade ganska snabbt upp minnet från tidigare somrar på ICA!
Jobbade bara fyra timmar så efter jobbet åkte jag in till stan och träffa Ida och Jennie, lyckades få med mig två par skor hem, bild kommer imorgon.
Men nu ska jag sova, efter som jag jobbar öppning imorgon, klockan står på 05.40.

nervös och förväntansfull

Kroppen är helt slut, har varit igång hela dagen, lyft möbler, packat upp och ställt i ordning här i lägenheten. Plus att jag valde att ta en löprunda när vi hade fått upp allt. Det är inte klart än, men vår soffa har kommit hit och det börjar kännas mer som ett hem, inte riktigt som vårt ännu, men det kommer när vi fått upp alla saker. 

Imorgon är det introduktion på jobbet, jag är faktiskt lite nervös! Men jag har ju gjort det här förut, jag har ju jobbat på en ICAbutik förut. Men det kommer bli spännande att få träffa medarbetare och friska upp minnet lite, var nästan ett år sedan sist. Jag hoppas även att jag får ett schema för sommaren så jag kan planera min sommar efter när jag jobbar. Kanske blir det att boka en resa utomlands om det tillåter! Mer om dagen får ni veta imorgon. Nu ska jag krypa ner i min säng och se en film, känns otroligt skönt att ha en säng som är 140 bred istället för 70-80 cm!

Väntan på inflyttning

Nu sitter jag i lägenheten och väntar på Jenny och hennes familj ska komma. De kommer med alla möbler från norrland, ska bli kul och se hur allt faller på plats här i lägenheten. Jag tror på att det kommer bli hur bra som helst, det kommer defenitivt bli bättre än vad det är nu. Just nu är det mest bara tomma rum, förutom mitt rum som det står lite möbler i, som syns på bilden. Det finns inget personligt i lägenheten än, jag längtar till att få sätt upp massa bilder och tavlor på väggarna så jag känner mig som hemma på riktigt! 

Ska försöka ta lite bilder under dagen som sen kommer upp här! :)

Politik

Allt vi gör är påverkat av politiken. Efter torsdagens kommunfullmäktigemöte blev jag allt mer intresserad av att engagera mig partipolitiskt. Just nu är jag politiskt aktiv men inte partipolitiskt.
Skulle jag välja en sida att samarbeta med upplever jag att motsatt sida skulle bli så mycket svårare att samarbeta med. Det är som att jag då har stämplat "fiende - bör ej samtalas med!" i pannan.
Tyvärr är jag väldigt less på den smutskastning som är mellan partierna. Det var på Almedalsveckan förra sommaren jag reagerade på hur mycket man poängtera om vad de andra partierna gjorde fel och varför de var dåliga. Istället för att ägna ett helt tal med många åhörare till att tala gott om sitt eget parti!

Jag ska läsa på mig mer om vilket parti som passar mig, så snart kanske jag är partipolitiskt aktiv också! Vem vill ha mig som medlem i sitt parti? Vem kan lyckas värva mig? Vem kommer vara först att försöka?


Alkoholfritt, Ja tack!

Jag var på plats och följde den heta debatten i kommunfullmäktige angående krogarnas öppettider i Göteborg som under torsdagskvällen nådde ett beslut. Det blev socialdemokraternas kompromissförslag, stänga 03 fredag och 05 lördag.

Jag anser att vänsterpartiets förslag med att stänga klockan 03 både fredag och lördag skulle varit det bästa för att värna om folkhälsan. Jag är själv gärna den som dansar långt in på natten, men tyvärr är kroglivet väl förknippat med alkohol, en drog som är tredje största orsaken till förtidig död i världen enligt WHO.

Under kvällen hänvisade högern ofta till människors förmåga att ta eget ansvar. Det menar på att personer kan ta ett förnuftigt beslut angående sin egen alkoholkonsumtion. Det märkliga i detta är att argumentet bara finns när det gäller att krogarna ska ha öppet till fem. Jag tror på att människor kan ta förnuftiga beslut även om krogarna stänger tre. Att svartklubbarna kommer öppna hejvilt runt om i Göteborg när krogarna stänger tidigare har jag svårt att tro. Om fallet så trots är kan väl människor ta förnuftiga beslut att inte besöka dessa svartklubbar.

Försäljning av alkoholfritt hos systembolaget ökar kraftigt, 35,3 % under första kvartalet 2012. Detta är en trend som krogarna måste snappa upp. Alla ska kunna få dricka alkoholfritt även när de kommer ut på krogen, då menar jag inte cola eller vatten. Nej, jag menar drinkar och vin. Det är viktigt att det görs möjligt för folk att kunna få alkoholfritt vart man än går.  Det är även lag på att krogarna ska erbjuda ett bra utbud av alkoholfritt.

Den dag ingen höjer på ögonbrynen för att jag är nykterist, den dag det alkoholfria utbudet är stort, den dag vi inte har fylla och våldsbrott på våra gator, då är Göteborg återigen redo för uteställen öppna hela nätterna.lucesolare

RSS 2.0